Naročanje

Po navodilih Ministrstva za zdravje za fizioterapijo v procesu naročanja veljajo nekatere izjeme:

- v poštni nabiralnik odložen delovni nalog ni podlaga za pridobitev termina za terapijo - veljavnost delovnega naloga potrjuje poštni žig!
- oblike naročanja ureja drugi odstavek 15.a člena ZPacP in 4.člena Pravilnika, ki predvidevata štiri načine naročanja: elektronsko, po pošti, po telefonu in osebno v ordinaciji. Ob zahtevi, da se pacienta na čakalni seznam uvrsti po prejemu napotne listine ( t.j. originala, kjer je bistven datum oddaje ), se za naročanje v fizioterapiji uporablja le naročanje po pošti oziroma osebno v ambulanti. Skeniran dokument ni original in posledično ne šteje za prejem napotne listine v skladu z ZPacP in Pravilnikom.

Informacije:
- po telefonu
- po Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Odgovorna oseba za čakalni seznam: Valerija Pretnar Ramovš

Na terapijo vas bomo lahko naročili samo v primeru, da je vaš delovni nalog še veljaven glede na datum izdaje s strani naročnika fizioterapije.

Na prvo obravnavo vas bomo naročili samo na podlagi predloženega originala listine delovni nalog.

Osebno naročanje je zagotovljeno v ordinacijskem času.
Preko telefona lahko prejmete samo informacije o predvideni čakalni dobi.

 

Zakon o pacientovih pravicah in Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov ter najdaljših dopustnih čakalnih dobah sta 21.1.2018 stopila v uporabo.
 
Spremembe, ki jih morate upoštevati zavarovanci:
- preverite, kdaj je bil s strani naročnika fizioterapije (zdravnika) izdan vaš delovni nalog, da se boste zagotovo naročili do časa:
 
za stopnjo nujnosti "zelo hitro" v 7 dneh od datuma izdaje delovnega naloga
za stopnji nujnosti "hitro" in "redno" pa v 21 dneh od datuma izdaje delovnega naloga 
 
V primeru, da vam veljavnost delovnega naloga poteče, vas ne bomo uvrstili na čakalni seznam
 
Rezervacije po telefonu niso več možne, prav tako se ne morete naročiti na fizioterapijo preko e-pošte: pogoj za določitev termina ali okvirnega termina je predložitev originalnega delovnega naloga. 
 
V primeru, da ne želite obiskati fizioterapije na dogovorjeni termin, morate to sporočiti  10 dni pred dogovorjenim terminom, kasneje pa le PISNO in z navedbo razloga za eventuelno odsotnost. V nasprotnem primeru vaš delovni nalog ni več veljaven, na terapijo pa se pri izbranem istem izvajalcu ne morete naročiti v naslednjih treh mesecih.
 
Prav tako vas bomo izbrisali s čakalnega seznama, če na dogovorjen termin ne boste prišli na terapijo. Enako velja, da je fizioterapevtska obravnava zaključena, če neopravičeno izostanete na dogovorjenem terminu znotraj celotne obravnave.
 
Z neopravičeno odsotnostjo preneha veljavnost napotne listine.
 
Na spletni strani NIJZ ( Nacionalni inštitut za javno zdravje ) so objavljene čakalne dobe izvajalcev fizioterapije. V primeru, da vaša izbrana ambulanta ne zagotavlja čakalnih dob znotraj dopustnih, se lahko obrnete na katero od ambulant, ki zagotavljajo čakalno dobo znotraj najdaljših dopustnih čakalnih dob:
 
za stopnjo nujnosti "zelo hitro"            14 dni
za stopnjo nujnosti "hitro"                   90 dni
za stopnjo nujnosti "redno"                180 dni 
v naši ambulanti izvajamo triažo
 
Telefonske informacije so vam na voljo od ponedeljka do petka na telefonskem odzivniku. Od ponedeljka do četrtka od 11.30 do 13.30, ter v petek med 8.00 in 10.00 pa se vam bomo oglasili na telefon, če v trenutku vašega klica ne bo v obravnavi naročen pacient.
 
NAROČANJE poteka osebno v ordinacijskem času ambulante. Že naročeni pacienti imajo pred nenaročenimi PREDNOST.
 
V primeru, da bo fizioterapevtska ambulanta zaprta, vas bomo o tem obvestili preko spletne strani, telefonskega odzivnika in objav v čakalnici. Svetujemo pozorno sledenje obvestilom, ker bi vam lahko v času naše odsotnosti delovni nalog zapadel. Fizioterapija Valerija Pretnar Ramovš  NE prevzema odgovornosti za zapadlost vašega delovnega naloga v času naše odsotnosti.

 

Izdelava spletne strani:DigitalMedia